Tarih: 04.07.2022 12:49

BOR TOKİ’DE PARKLARIN DURUMU İÇLER ACISI

Facebook Twitter Linked-in

Bor ilçesinde ciddi bir nüfusun yaşadığı Bor Toplu Konut Mahallesinde bulanan parkların bakımsızlığı, oyun gruplarının kırılmış, paslanmış hali mahalle sakinlerini isyan ettiriyor.

PARKLAR KULLANILAMAZ HALDE

Mahallede bulunan parkaların durumunun uzun süredir aynı olduğunu belirten vatandaşlar, yaz aylarının gelmesiyle birlikte burada belediye tarafından bakım onarım çalışması yapılmasını beklediklerini fakat hiçbir çalışma yapılmaması karşısında hayal kırıklığına uğradıklarını söylediler.

Mahallede bulunan parklara belediye tarafından uzun süredir hiçbir bakım ve yenileme çalışması yapılmadığını belirten vatandaşlar, parkları ot kapladığını, çocuk oyun gruplarının kırıldığını, paslandığını ve kullanılamaz hale geldiğini ifade ettiler. Vatandaşlar ayrıca parklarda bulanan ağaçların büyük bir kısmının kuruduğunu kalan ağaçların ise bakımsızlıktan kurumak üzere olduğunu söylediler.

BÖYLE BELEDİYECİLİK OLMAZ

Mahalle sakinleri parkların onarım ve yenilenmesi için mahalle muhtarı ve belediyeden talepte bulunduklarını fakat uzun süre geçmesine rağmen hiçbir çalışmanın yapılmadığını iddia ederek, “Burada bulunan parklarımızı başta çocuklarımız olmak üzere her yaştan insan kullanıyor. Buralar bizlerin dinlenmesi ve çocuklarımızın oynaması için yapıldı. Fakat parkların durumu ortada, oyun grupları kırılmış kullanılmaz halde, her yeri ot kaplamış durumda. Parklara pislikten, bakımsızlıktan giremiyoruz. Böyle belediyecilik olmaz. Belediyecilik sadece asfalt atmayla, yol yapmayla olmaz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

ARTIK TOKİ’Yİ DE GÖRÜN!

Bor Belediyesi yetkililerine seslenen vatandaşlar, Toplu Konut Mahallesinin en bakımsız ve ilgisiz mahalle olduğunu belirterek, “Bor Belediyesi artık burayı da görsün ve burada da insanların yaşadığını fark etsin. Uzun süredir yarım yamalak asfalt çalışmasının haricinde hiçbir çalışma yapılmıyor. Parklarımızın hali ortada, parkların durumu içler acısı, parka girip oturamıyoruz, her yeri ot kaplamış, ağaçlar kurmuş, çocuklarımızın kullanacağı oyun grupları kırılmış paslanmış. Ama kimsenin umurun da değil. Belediye yetkililerinden artık buraları da görmelerini istiyoruz, en doğal hakkımız olan hizmeti bekliyoruz. Biran önce buraya bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —