Tarih: 13.05.2022 14:41

Hemşireler Haftasında Bilgilendirme Standı

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi, 12 ile 18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla Ömer Halisdemir Meydanı’nda stant açtı. 
Prof. Dr. Semra Kocaöz, Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer, Dr. Öğretim Üyesi Rabia Atilla, Öğretim Görevlisi Döndü İnan, Araştırma Görevlisi Pınar Kara ve öğrenciler, Niğde halkını bilgilendirmek amacıyla bir hafta boyunca devam edecek stant çalışmalarını yürütecek.
12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim üyeleri ve öğrencileri stant açtı. Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda halkı bilgilendirmek, farkındalık oluşturmak amacıyla açılan stantda hafta boyunca kan şekeri, kan basıncı, boy ve kilo ölçümü yapılırken, diyabet hastalığı riski taşıyanlar doktora yönlendirilecek.
Tüm dünyada ve ülkemizde kutlanan Hemşireler Haftası boyunca 10:00-17:00 saatleri arasında açık kalacak olan stantda, Niğde halkını bilinçlendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Doç Dr. Nalan Gördeles Beşer, “ Ayrıca stantımızda meme kanseri, rahimağzı kanseri, barsak kanseri ve diğer kanser türlerinin erken tanı ve tedavisi hakkında bilgilendirme yapılırken, kanserden korunma açısından da farkındalık oluşturmak adına bilinçlendirme çalışmaları yürütmekteyiz. Halka açık olarak gerçekleştirilen bu uygulamalarla hemşireliğin sağlığı koruyucu, geliştirici yönlerinin yanı sıra eğitim ve danışmanlık rollerini de uygulayarak halkın bilinçlenmesini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —