Tarih: 21.09.2023 14:28

İKİNCİ EL KİTAPTA EKONOMİK KRİZ

Facebook Twitter Linked-in


Kitap okuma oranlarının her geçen yıl düştüğü ülkemizde, bir de ekonomik sıkıntılar eklenince ikinci el kitaplarda bile alım oranları düştü. 
Niğde'de 20 yılı aşkın süredir ikinci el kitap alım satımı yapan Bahattin Gökçe, eski defterler, araştırma kitapları, kaynak kitapları, romanlar, hazırlık vb. ikinci el kitapları uygun fiyata satıyor. Gökçe, son bir yılda daralan sektörden şikayetçi. 

 


OKURYAZARLARIN BAHATTİN ABİSİ 
Niğde Merkez Dışarı Camii Sokakta bulunan mütevazi kitapçı dükkanı uzun yıllardır okuryazarlara hizmet veriyor. Uygun fiyatlı kitapların bulunduğu dükkanda kitapları karıştıran vatandaşlar alamadan geri dönüyor. Birçok eğitimci, iş insanı, akademisyenin gençliğinde uğrak mekanı olan kitapçı dükkanı son günlerde adeta sinek avlıyor. 

 


Niğde Günaydın Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Bahattin Gökçe, "Teknoloji gelişince gençlerin kitaba olan ilgisi azaldı. Bunun yanına bir de ekonomik sıkıntılar eklenince işler durma noktasına geldi. 23 yıldır bu işi yapıyorum ama kepenk kapatmak üzereyim. 100 liralık kitabı yarı fiyatına satmaya çalışıyoruz ama insanlar alamıyor. Son bir yıldır hiç kitap satmadığımız günler oldu. Böyle bir tablo uzun yıllar yaşanmamıştı. Hakkımızda hayırlı" dedi. (Süleyman Özşahin)

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —