Tarih: 08.05.2025 12:08

İlim Yayma Cemiyeti'nden "Nesli İhya Medeniyeti İnşa" Paneli

Facebook Twitter Linked-in

İlim ve Fikir Kulübü ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte, milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmenin önemi vurgulandı.

İlim Yayma Cemiyeti Niğde Şube Başkanı Mehmet Özdemir, açılış konuşmasında cemiyetin 11 Ekim 1951'de 68 değerli insan tarafından kurulduğunu hatırlatarak, o günden bu yana milli ve manevi değerler ışığında binlerce Anadolu insanına hizmet veren köklü bir hayır kurumu olduğunu belirtti. Özdemir, cemiyetin en eski sivil toplum örgütlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Başkan Özdemir, konuşmasında İlim Yayma Cemiyeti'nin kuruluş amacını, "Sağlam karakterli, güzel ahlaklı, imanlı nesiller yetiştirmek olmalıdır" ifadeleriyle özetledi. Geçmişe sırt çevirmenin maddi ve manevi bir iflas olduğunu vurgulayan Özdemir, "Bu millet, yüzlerce yıl tüm beşeriyete ahlak ve adaleti götürmüş büyük bir medeniyetin evlatlarıdır. Bilgili, şuurlu, örf ve adetlerine bağlı ve aslına sadık nesiller yetiştirmek ana gayemizdir" şeklinde konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti'nin Türkiye genelinde 185 şubesi, 158 yurdu ve birçok eğitim merkezi ile hizmet veren büyük bir hayır kurumu olduğunu dile getiren Özdemir, binlerce öğrenciye yurt ve burs imkanı sağladıklarını ifade etti. Niğde'de ise üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacına yönelik 150 kişilik Osman Nuri Önügören Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci yurdunun bulunduğunu kaydetti.

Cemiyetin misyonunu "Ülkemizin kalkınmasına; milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmak" olarak açıklayan Özdemir, vizyonlarının ise İlim Yayma Cemiyeti'ni eğitim ve kültür alanında uluslararası standartlarda kaliteli ve modern hizmet veren, etkili ve prestij sahibi bir sivil toplum kuruluşu haline getirmek olduğunu söyledi.

Mehmet Özdemir, bu tür kültürel faaliyetlerle bundan sonra da sık sık gündeme geleceklerini belirterek, panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Cihat Yaşaroğlu, Dr. Mehmet Baki Öztürk ve Uzman Adnan Kalkan'a teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —