Tarih: 04.08.2022 14:50

NİĞDE’DE SAKATAT FİYATLARI ETLE YARIŞIYOR!

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşların daha çok tercih etmeye başladığı sakatatlar da zamlardan nasibini aldı.
Et ürünlerine gelen zamların ardından sakatat ürünlerinde de yaşanan fiyat artışlarından dolayı hem esnaf hem de vatandaş dertli.
GEÇEN YILA GÖRE BÜYÜK ARTIŞ OLDU
Niğde’de uzun yıllardır sakatat satışı yapan Siyami rakına, sakatat ürünlerinde yaşanan fiyat artışının yakıta ve tüpe gelen zamlardan kaynaklandığını belirterek, “Geçen sene kuzu ciğerinin kilosu 70 TL iken bu sene 125 liraya çıktı. Dana ciğeri 30 TL iken 75 TL oldu. Bütün ürünlerde hemen hemen üç katı bir artış olmazı esnaf olarak bizleri de zor duruma düşürdü. Dana kelleyi geçen yıl 25 TL’den satarken bu yıl 65 liraya çıktı” dedi.
FİYATLAR ETLE YARIŞIYOR
Özellikle kuzu ciğeri ve kuyruk yağının etle yarışır hale geldiğini belirten Arıkan, “Kuzu ciğerini şuanda 125 liradan satıyoruz, fiyatı etle yarışıyor. Sakatat grupları arasında en pahalı kuzu ciğeri oluyor. Kuyruk yağının fiyatı da aynı şekilde ciğerle hemen hemen aynı. Bir yıl içinde fiyatlarda gözle görülür bir şekilde artış oldu” şeklinde konuştu.
TEZGÂHA BAKAN BİLE OLMUYOR
Yaşanan fiyat artışından dolayı işlerinde düşüş olduğunu belirten Arıkan, “Geçen sene ütülmüş kelleyi 25 liraya satarken, bu yıl 60 liraya satıyoruz. Bunun sebebi tüpün 300-320 TL’ye çıkmasıdır. İşçiliğiyle, maliyetiyle bizim de kar oranımız yüzde 3 ile 5 arasında oluyor. Yükselen fiyatlardan dolayı da işlerimizde düşüş yaşanıyor” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —