Geçirdiği motosiklet kazası sonucu ağır yaralanan 54 yaşındaki Hasan Ergin, 22 gün süren yoğun bakım mücadelesine rağmen hayatını kaybetti. Ancak ailesinin verdiği örnek kararla, Ergin'in organları iki böbrek hastasına nakledilerek yeni bir yaşamın kapıları aralandı.
Kaza ve Vefatın Ardından Gelen Anlamlı Karar
Kasksız motosiklet kazası sonrası ağır yaralanan Hasan Ergin, hastanede yoğun bakıma alındı. 22 gün boyunca doktorların tüm çabalarına rağmen 10 Nisan 2025 tarihinde beyin ölümü gerçekleşti. Bu acı haberin ardından hastane organ nakli koordinatörleri, Ergin'in ailesiyle iletişime geçti. Aile, büyük bir duyarlılık göstererek organ bağışı yapma kararı aldı.
Sadece Böbrekler Uygun Bulundu
Sağlık Bakanlığı ve bilim kurulunun yaptığı değerlendirme sonucunda, Hasan Ergin'in sadece sağ ve sol böbreklerinin nakil için uygun olduğu belirlendi. Bu organlar, Niğde'de ve Türkiye'nin farklı illerinde böbrek nakli bekleyen iki hastaya umut olacak.
Hastaneden Teşekkür ve Başsağlığı Mesajı
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, bu anlamlı bağıştan dolayı Ergin ailesine başsağlığı ve teşekkürlerini iletti. Ayrıca, organ nakli sürecinde özveriyle çalışan tüm sağlık personeline de teşekkür edildi. Hastaneden yapılan açıklamada, organ bağışının hayat kurtaran önemli bir eylem olduğu vurgulandı. Organ bağışının önemi ile ilgili farkındalığın artması gerektiği belirtildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.