Tarih: 03.04.2024 10:39

NİĞDELİ GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ !

Facebook Twitter Linked-in

Gazeteci , hemşehrimiz Togay Bayatlı hayatını kaybetti 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Dünya Spor Yazarları Birliği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği önceki başkanlarından, 2009 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Togay Bayatlı, 85 yaşında vefat etti. Niğde Bor İlçesinde 1938 yılında doğan Togay Boyatlı iki çocuk babasıydı. 

FUTBOL FEDERASYONU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), başsağlığı mesajında şu ifadeleri kullandı;

"Türk spor basınının duayen isimlerinden, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) eski başkanı Togay Bayatlı'nın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Uzun yıllar Milliyet ile Hürriyet gazetelerinde köşe yazıları yazan Togay Bayatlı, yönetici, yazar ve yorumcu olarak Türk sporuna ve spor basınına çok önemli katkılarda bulunmuştu.

Merhum Togay Bayatlı'ya Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri, spor ve basın camiasına başsağlığı dileriz."

Togay Bayatlı'nın kısa özgeçmişi 

1938 yılında Niğde’nin Bor ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1961 yılında Milliyet Gazetesi’nde spor yazarı olarak başladı. Spor yazarı olarak çeşitli gazetelerde çalıştı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı ve Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Başkanı olarak görev yaptı.

Fransa Spor Bakanlığı Altın Madalyası, FIFA 100. Yıl Onur Nişanı sahibi.

İngilizce, Almanca, İspanyolca ve İtalyanca biliyordu.

İki çocuk babasıydı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —