Tarih: 21.10.2021 09:04

Trafik cezaları bezdirdi!

Facebook Twitter Linked-in

Trafik kurallarını uygulamaktan çok vatandaşı gelir kapısı olarak görme düşüncesiyle kesilen trafik cezaları vatandaşı canından bezdiriyor.

Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için görev yapan, bunun için devletten maaş alan polisler, özellikle trafikte sürücülerin korkulu rüyası haline gelmeye başladı. Niğde’deki sürücüler de trafikte meydana gelecek olumsuz durumlara karşı önlem almak yerine hata kollayıp ceza kesme peşinde olan trafik polislerinden şikayetlerini sosyal medya üzerinden dile getiriyorlar.

AMAÇ, YETER Kİ CEZA KESMEK OLSUN

Niğde’de yaşanan trafik kazalarının gitgide çoğalması, miktarı giderek artan cezaların caydırıcılık taşımadığını gösteriyor. Eğitim ve bilinçlendirmenin yaygınlaştırılarak önlenmesi gereken durumlara karşı sadece trafik cezası kesmeye yönelik alınan önemlere karşı vatandaş da isyan ediyor.

Otopark sıkıntısı yaşayan en öncelikli illerden biri olmamız, trafik sorununa bir türlü çözüm bulamamış olmamızın yanı sıra park yeri bulmakta zorlanan sürücüler mecburen kısa zamanlı park yapmak zorunda kalmaları durumunda dahi park cezasıyla karşılaştıklarından yakınırken, vatandaşlar ceza keserek kolaycı çözüm bulunması yerine Niğde’de trafik sorununa kalıcı çözüm istediklerini belirtiyorlar.  Vatandaşlar diğer yandan sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda, trafik polislerinin prim ödülü alacakmış gibi ceza yazmak için araç kolladığını dile getirirken, Niğde Emniyet Müdürlüğünün de kesilen yüksek miktardaki cezalar sonrası bir başarı madalyası mı alacak şeklinde yorumlarda bulunuyorlar.

ANLAŞILAN SİYASİLER RAHAT

Vatandaşların ve sürücülerin bu kadar sıkıntı çekmelerine karşılık hiç sesi çıkmayan siyasilerin keyfinin yerinde mi olduğunu da soran vatandaşlar, Niğde’yi seçilmişlerin değil atanmışların yönettiğini ve seçilmişlerin hiçbir hükmünün bulunmadığını iddia ettiler.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —