TÜGVA Niğde’den Türkiye Birincisi
Kazananın Azerbaycan ziyaretiyle ile ödüllendirileceği yarışma sonuçları açıklandı. Türkiye birincisi Niğde’den Güzel Sanatlar Lisesi 11. sınıf Öğrencisi Merve Dilek Şahiner oldu.
Kazananın Azerbaycan ziyaretiyle ile ödüllendirileceği yarışma sonuçları açıklandı. Türkiye birincisi Niğde’den Güzel Sanatlar Lisesi 11. sınıf Öğrencisi Merve Dilek Şahiner oldu.
Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel ve manevi gelişimlerini gözeterek onların kültürel birikime önem veren TÜGVA, pandemi sürecinde öğrencilerin evden çıkmadan keyifli ve verimli vakit geçirebilmeleri için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Resim Yarışması, Ermenistan işgali altında olan Karabağ’ın, Azerbaycan ordusunun harekete geçmesiyle büyük bir zaferle yeniden özgürlüğüne kavuşmasına ithafen; “İki devlet, tek millet” anlayışıyla organize edildi.
TÜGVA Niğde il temsilcisi Burak Yaşar konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; ““Biz biliriz ki, Karabağ'a bomba düşse bizim yüreğimiz yanar, Bakü’ye kar yağsa bizim ellerimiz üşür ve biz biliriz ki tarihiyle, diliyle ve diniyle dün olduğu gibi bu günde, kalbimiz Azerbaycanlı kardeşlerimizle bir atar. Bu inançla Türkiye Gençlik Vakfı Olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizle hüzünlerimizi paylaştığımız gibi mutluluklarımızı da paylaşıyoruz. Karabağ zaferi vesilesiyle iki devletin bir gençliğiyle ortaklaşa 'Karabağ Zaferi' konulu resim yarışması düzenledik.
Yarışmamızın Türkiye 1.sinin Niğde Güzel Sanatlar Lisesi 11. sınıf Öğrencisi Merve Dilek Şahiner kardeşimizin olmasının mutluluğunu yaşıyorken, Niğde’mizin bu başarısının sırrının Türkiye geneli en çok başvuru almasında saklı olduğunu gördük. Türkiye birincimiz Merve Dilek Şahiner kardeşimi gönüllerimize tercüman olan bu güzel resmi için tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Türkiye Birincisi olan Merve Dilek Şahiner ise açıklamasında şu sözlerle yer verdi;
“Ben Niğde Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Merve Dilek Şahiner. “KARABAĞ ZAFERİ” adlı TÜGVA tarafından Türkiye genelinde düzenlenen bu yarışmada birinci olmanın gururu içerisindeyim. Yarışmaya okul öğretmenlerim vasıtasıyla duyup katılmıştım, birinci olacağıma dair inancım vardı ve çok mutlu oldum. Azerbaycan bizim kanımız, canımız bizler aynı milletten iki kardeşiz. Verilen mücadele ve edinilen zaferi konu alan bir yarışma düzenlenmesi beni çok mutlu etti. Emeği geçen, yarışmaya vesile olan tüm TÜGVA ailesine teşekkür ederim. Yarışmada ikincilik ve üçüncülük ödülü alan diğer sanatçı arkadaşlarımı da tebrik ederim. Sanata ve sanatçı gençlere önem veren Türkiye Gençlik Vakfı gibi destekçilerimiz olduğu sürece bizler ülkemizi gururlandırmaya devam edeceğiz” dedi.
(HABER MERKEZİ)
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Dönemi Başladı
Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor
Niğde’de Yüksek Riskli Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi
Niğde’nin Gururu Ahmet Eskalen, Para Yüzmede Türkiye’yi Temsil Edecek
Niğde’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Desteği
Sedat Çağlar’dan 9. Kitap: “Mübadelenin İki Tarafı”
Kızıltan’dan Sürücülere Plaka Uyarısı
İnan: Türkiye Güçlü Liderlikle Yoluna Devam Ediyor
Ulukışla’lı Emir Güngör Okul Sporlarında Büyük Başarı Elde Etti
Tarih 800 Yıllık Camide Yaşıyor
Milli Kayakçı Ebru Tuncer’den Niğde’ye Çifte Gurur
Aladağlar’da Kaçak Avcılığa Ağır Ceza
Niğde Halk Eğitimi Merkezi Erasmus+ Projesiyle Uluslararası Arenada
Niğde’de Kadınlara Ücretsiz Hukuki Destek Dönemi Başladı
Forkliftle Önyargıları Kaldırdı
Altunhisar’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği
Köksal Kılıç: NESOB Başkanlığı İçin Yola Çıktı
Niğde'de sosyal sorunlara çözüm üreten projeler yarışacak
Niğde'de 'Maarifin Kalbinde Ramazan' buluşması
800 yıllık Selçuklu camisi meraklılarını bekliyor
Niğde'de Gönül Sofraları yetim çocuklar için kuruldu
Yükleniyor


