Yumurtaya yüzde 100 zam!
2022 yılının ilk gününden bugüne kadar yağmur gibi yağan ve bitmek bilmeyen zamlar devam ediyor! Yumurta fiyatlarına yüzde 100 oranında zam geldi, yumurtanın adedi 2 TL’ye ulaştı.
Üretici, maliyetlerin arttığı gerekçesiyle yumurta fiyatlarında artışa gitti. Birkaç hafta önce 30’luk kolisi 30 lira olan yumurtaya bir zam daha geldi. Diyarbakır’da da yumurta fiyatlarına zam yapılarak 30’luk yumurta kolisi 60 lirayı buldu. Zarar ettiklerini söyleyen üretici, fiyatın 70 liraya çıkması gerektiğini söylüyor.
Diyarbakır’da yumurta işletmeciliği yapan Vehbi Yalın, yumurta üretim maliyetlerinin ciddi oranda arttığını ve üreticilerin zararda olduğunu söyledi. Artan maliyetlere dikkat çeken Yalın, fiyatın 60-70 lira bandına gelmesi gerektiğini söyledi. Yalın “Şu anki fiyatlara göre bile üretici hala zararda. Beyaz yumurtanın perakende satış fiyatı 55-60 bandında. Kahverengi yumurta ise şu an piyasada yok. Kahverengi yumurtanın fiyatı da 5 TL daha fazla. Aslında yumurta fiyatları üretim fazlalığından dolayı çok geri kalmıştı. şu anki maliyetlerle satış fiyatları birbirini kurtarmıyor, üretici hala zararda” dedi.
“Yaz sezonu iş yok ve üretim fazlalığından dolayı yumurta para etmiyor” diyen Yalın “Birçok tavukçu zararda olduğu için üretimini kapattı, tavuklarını kesti. Piyasada mal daralınca fiyatlar olması gereken seviyeye geldi. Ama bu fiyatlar da yetersiz, yeni bir zam gelmesi lazım. Çünkü bu fiyatlarla üreticinin ayakta kalma şansı zayıf. Fiyatların düşük olması üreticiyi iflasa götürdü. Yüzde 30-40 zarar var. Bütün üreticiler borç altında. Bu fiyatların üstüne biraz daha gelmesi lazım ki üretici ayakta kalabilsin. Yumurtanın kolisinin perakendede 60-70 TL bandında satılması lazım ki, üreticiyi kurtarsın” şeklinde konuştu.
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Dönemi Başladı
Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor
Niğde’de Yüksek Riskli Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi
Niğde’nin Gururu Ahmet Eskalen, Para Yüzmede Türkiye’yi Temsil Edecek
Niğde’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Desteği
Sedat Çağlar’dan 9. Kitap: “Mübadelenin İki Tarafı”
Kızıltan’dan Sürücülere Plaka Uyarısı
İnan: Türkiye Güçlü Liderlikle Yoluna Devam Ediyor
Ulukışla’lı Emir Güngör Okul Sporlarında Büyük Başarı Elde Etti
Tarih 800 Yıllık Camide Yaşıyor
Milli Kayakçı Ebru Tuncer’den Niğde’ye Çifte Gurur
Aladağlar’da Kaçak Avcılığa Ağır Ceza
Niğde Halk Eğitimi Merkezi Erasmus+ Projesiyle Uluslararası Arenada
Niğde’de Kadınlara Ücretsiz Hukuki Destek Dönemi Başladı
Forkliftle Önyargıları Kaldırdı
Altunhisar’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği
Köksal Kılıç: NESOB Başkanlığı İçin Yola Çıktı
Niğde'de sosyal sorunlara çözüm üreten projeler yarışacak
Niğde'de 'Maarifin Kalbinde Ramazan' buluşması
800 yıllık Selçuklu camisi meraklılarını bekliyor
Niğde'de Gönül Sofraları yetim çocuklar için kuruldu
Yükleniyor


