Tarih: 17.05.2022 09:48

Özel bireylerin askerlik sevinci

Facebook Twitter Linked-in

Niğde’de bir günlük temsili askerlik yapacak 17 engelli genç için Niğde İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde tören düzenlendi. 
Niğde İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde temsili askerlik uygulaması kapsamında düzenlenen törende 17 engelli genç bir günlüğüne de olsa askerlik heyecanı yaşadı. Asker üniforması giyen engelli, ellerini Türk bayrağı ve silah üzerine koyarak yemin etti. Yemin töreninin ardından tören yürüyüşü yapan engellileri terhis belgeleri verildi. Kurulan stantlarda askeri ekipmanlar hakkında engelli vatandaşlara bilgi verildi. 
Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ise törende yaptığı konuşmasında, “Değerli anneler ve babalar canınızdan daha çok sevdiğiniz her türlü zorluk ve kötülüklerden esirgeyerek büyütüp bir bayram havası içerisinde getirdiniz asker ocağında evlatlarınızın ant içme töreninde yanlarında bulunarak onlara büyük bir güç oldunuz ve buna şahit olmaktasınız. 
Kahraman Mehmetçikler, sizler bu üniforma ve kutsal askerlik yemini ile bizim gözümüzde tam bir asker oldunuz. Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yaptırmanın gurur ve onurunu yaşamaktan ve şanlı jandarmanın şerefli bir neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. 
Az önce şanlı bayrağınız ve silah üzerine ellerinizi koyup ebediyete kadar sadık kalacağınıza askerlik yemini ettiniz. Yeminin her kelimesi üstün vatan ve millet sevgisinin mertliğin, dürüstlüğün, inancın, emirlere mutlak itaatin tartışılmaz simgesidir. Andınızın yüce milletimize kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize, jandarma teşkilatımıza, değerli ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi. 
Törende asker olma heyecanı ve gururu yaşayan engelli vatandaşların aileleri ise duygu dolu anlar yaşadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —