Tarih: 21.07.2025 13:59

Niğde'de İsrail'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi: "Sessizlikleri Bozun!"

Facebook Twitter Linked-in

Ömer Halisdemir Meydanı'nda toplanan yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail karşıtı sloganlar atarak Gazze'ye destek mesajı verdi. Kalabalık sık sık tekbir getirerek duygularını dile getirdi.

AGD Niğde Şube Başkanı Ahmet Özkul, grup adına yaptığı açıklamada, Gazze'de 600 günü aşkın süredir devam eden saldırılarda 40 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Özkul, "Burada sadece bir basın açıklaması yapmak için değil; yanan bir coğrafyanın, kuşatma altındaki bir halkın, sabrın doruğundaki bir ümmetin sesi olmak için toplandık" ifadeleriyle protestonun amacını vurguladı.

İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle bebeklerin açlıktan, yaşlıların ise ilaçsızlıktan hayatını kaybettiğine dikkat çeken Özkul, uluslararası topluma seslenerek sessizliklerini bozmaya ve harekete geçmeye çağırdı. Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti, yapılan dualar ve atılan sloganların ardından sona erdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —