Hasan Orhan: "Anayasa Değişsin, Aile Korunsun”
Memur Sen Niğde İl Temsilcisi Hasan Orhan, aile kurumunun korunması ve başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması amacıyla imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.
Memur Sen Niğde İl Temsilcisi Hasan Orhan sendika üyeleriyle birlikte, “Anayasa değişsin, aile korunsun” sloganıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Ömer Halisdemir Meydanında düzenlenen basın açıklamasına Memur-Sen üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.
Başkan Orhan, aile yapısının küresel ideolojilerin tehdidi altında olduğunu belirterek, sosyal medya, moda, dizi ve film sektörleri üzerinden yürütülen kültürel operasyonların aileyi zayıflattığını ifade etti. Ayrıca, işsizlik, şiddet ve bağımlılık gibi toplumsal sorunların da aile kurumunu tehdit ettiğine dikkat çekti.
Hasan Orhan tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı, "Malumunuz olduğu üzere iyi yetiştirilmiş bir nesil geleceğimizin teminatıdır. İyi yetişmiş bir neslin en önemli koşulu ise iyi aileye sahip olmaktır. Aile, toplumun temel direği ve değerlerin taşıyıcısıdır. Geleceğimizi inşa etmek için güçlü bir aile yapısına sahip olmamız gerekmektedir. Ailenin zayıfladığı bir ortamda, ne kültürümüzü koruyabiliriz ne de millet olarak ayakta kalabiliriz ne de sağlam bir gelecekten bahsedebiliriz.
Ne yazık ki aile yapımız bu günlerde, küresel sapkın ideolojilerin büyük tehdidi altındadır. Aile yapımızı hedefleyen uluslararası lobiler, birtakım sapkın anormallikleri özgürlük olarak sunmakta, sosyal medya, moda, dizi ve film sektörleri üzerinden aileyi zayıflatan kültürel operasyonlar yürütmektedir. Bazı medya kuruluşları ve sivil toplum örgütleri de, bu sapkınlıkları çıkarları doğrultusunda pazarlayarak lobilere destek olmaktadırlar. Bunların yanı sıra işsizlik, şiddet, bağımlılık gibi toplumsal sıkıntılar da ailemizi tehdit eden diğer unsurlardandır.
Aileyi korumak, sadece bireysel bir mesele değil, toplumsal ve kültürel bir sorumluluktur. Aileyi savunmak, değerlerimizi yaşatmak ve nesillerimize aktarmak için zorunluluktur. Bu sebeple, Anayasa'nın 41. maddesine, “Aile, kadın ve erkekten oluşur. Aile ilişkisinin temeli evliliktir” cümlesinin eklenerek anayasal güvence verilmesi talebimizdir. Aile kurumunun sapkın ideolojilere karşı korunmasını ve ailenin tanımının, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan bir yapı olarak kabul edilmesini istiyoruz. Ayrıca, kadınlarımızın başörtüsü nedeniyle ayrımcılığa uğramaması için başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvence altına alınmasını talep ediyoruz. Anayasa’nın 24. maddesinde gereken düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Ailemizi korumak ve başörtüsü özgürlüğünü güvence altına almak için Gazi Meclisimizi biran önce harekete geçmeye çağırıyoruz.
Memur-Sen olarak, aileyi korumak ve başörtüsü özgürlüğünün güvence altına alınması için başlattığımız imza kampanyasıyla diyoruz ki “Anayasa değişsin, Aile korunsun.” Yarınlarımızın korunması ve güvence altına alınabilmesi için bugünden harekete geçmeye ve kampanyamıza tüm halkımızı destek olmaya çağırıyoruz. Memur-Sen Genel Merkezimizin öncülüğünde tüm illerde kurulan stantlarımız kıymetli halkımızın duyarlılığına matuftur. Biz de ilimizde standımızla tüm vatandaşlarımızı imzalarını atmaya ve kampanyayı desteklemeye davet ediyoruz. Kampanyamıza www.imza.memursen.org.tr adresinden online katılabilirsiniz.
“Anayasa değişsin, aile korunsun” sloganımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. “Aileye Değer” diyerek üstlendiğimiz bu kıymetli çalışmaya desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyoruz."

Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Dönemi Başladı
Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor
Niğde’de Yüksek Riskli Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi
Niğde’nin Gururu Ahmet Eskalen, Para Yüzmede Türkiye’yi Temsil Edecek
Niğde’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Desteği
Sedat Çağlar’dan 9. Kitap: “Mübadelenin İki Tarafı”
Kızıltan’dan Sürücülere Plaka Uyarısı
İnan: Türkiye Güçlü Liderlikle Yoluna Devam Ediyor
Ulukışla’lı Emir Güngör Okul Sporlarında Büyük Başarı Elde Etti
Tarih 800 Yıllık Camide Yaşıyor
Milli Kayakçı Ebru Tuncer’den Niğde’ye Çifte Gurur
Aladağlar’da Kaçak Avcılığa Ağır Ceza
Niğde Halk Eğitimi Merkezi Erasmus+ Projesiyle Uluslararası Arenada
Niğde’de Kadınlara Ücretsiz Hukuki Destek Dönemi Başladı
Forkliftle Önyargıları Kaldırdı
Altunhisar’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği
Köksal Kılıç: NESOB Başkanlığı İçin Yola Çıktı
Niğde'de sosyal sorunlara çözüm üreten projeler yarışacak
Niğde'de 'Maarifin Kalbinde Ramazan' buluşması
800 yıllık Selçuklu camisi meraklılarını bekliyor
Niğde'de Gönül Sofraları yetim çocuklar için kuruldu
Yükleniyor


