İLHANLI MAHALLESİNDE “İDRİS TURGUT” FARKI

Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut’un, İlhanlı Mahallesinde düzenlenen iftar programında bini aşkın katılımcıya yönelik yaptığı konuşması büyük beğeni topladı.

Tarih: 24.03.2024 12:31
İLHANLI MAHALLESİNDE “İDRİS TURGUT” FARKI

GELİN DE GÖNÜLLÜ KALABALIKLARI GÖRÜN

“Bizi çıktığımız bu yolda yalnız bırakmayan, İlhanlı ve Nar Mahalleli hemşerilerim Hacılar Sokakta yetişmiş kardeşiniz olarak hepinizle gurur duyuyorum.” sözleriyle konuşmaya başlayan Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in Zindandan Mehmede Mektup şiiriyle büyük alkış aldı.

NİĞDE İŞ GÖÇÜ ALAN BİR ŞEHİR OLACAK

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin projelerini anlatan İdris Turgut, “Bu şehri büyükşehirlerin arasına sıkıştıran beceriksiz yöneticilerden kurtarmak için biz aday olduk. Kayseri, Konya, Adana, Mersin, hatta bizden ilçe olarak ayrılan Aksaray aldı başını gitti” sözleriyle başladığını konuşmasında şunlara değindi, 
“Bu memleket neden sahipsiz kaldı. Yöneticilerin sorumsuzluğu değil mi ? Ankara-Niğde otobanından sonra stratejik öneme sahip olan ilimizi hak ettiği yere gelmesi için yönetime talip oluyoruz. Konut projeleriyle geliyoruz, sanayi projemizle 10 bin istihdam yaratmak için geliyoruz. Niğde’de işsiz kalmayacak. Niğde göç veren değil iş göçü alan bir şehir olacak.”

NİĞDE'YE 51’İ BÜYÜK 251 PROJE

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, “51’i büyük 251 projemizi daha ilk günlerden kamuoyu ile paylaştık. Birisi çıkıp da, sizin bu projeniz uygulanamaz, diyemedi. Biz projelerimizi açıkladıktan sonra projemizi kendileri düşünmüş gibi açıklayanlar oldu. Bizi örnek almaya devam ediyorlar.”

İLHANLI MAHALLESİ ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

İlhanlı Mahallesinde kolilerin dağıtıldığını, seçmenin manipüle edilmeye çalışıldığını belirten İdris Turgut, “İlhanlı Mahallesi çantada keklik değil. İlhanlı Mahallesinde koliyi dağıtırız oyu alırız, diyorlar. Şimdi soruyorum, bu insanlar sizin seçim rüşvetlerine boyun eğerler mi ? İlhanlı Mahallesi seçim günü bunun hesabını sorar. Bu insanları kolilere muhtaç edenler utansın. 1 Nisandan sonra sizleri ziyaret etmeyecekler. Oylarınızı alıp unutacaklar”

GELİN DE GÖNÜLLÜ KALABALIKLARI GÖRÜN

Belediye imkanları ve zorlamalarıyla kalabalık toplantılar yapan belediye başkanını eleştiren İdris Turgut, “Öyle gariban işçileri zorla getirmeyle seçim kazanılmaz. Gelin de gönüllü kalabalıkları görün. Tüm tehditlere rağmen Niğde’nin ötekileştirilmiş sakinleri sizlere boyun eğmiyor. Gönüller nasıl fethedilirmiş gelin görün. Bugüne kadar İlhanlı Mahallesinde kim böyle katılım görmüş ?”

İDRİS TURGUT MU ? ÖZDEMİR Mİ?

Yerel seçimlerin parti genel başkanlarından, genel merkezlerden bağımsız olduğunu belirten İdris Turgut, “Kimse bu seçimde vatan millet sakarya edebiyatıyla yapmasın. Bu seçimde Niğde Belediyesini kim daha iyi yönetir bunu oylayacağız. Niğde’yi İdris Turgut mu daha iyi yönetir, yoksa Emrah Özdemir mi ? Bunu oylayacağız. Bu seçim yerel seçim” dedi.

CUMHURBAŞKANIN ŞEMSİYESİ ALTINA SIĞINMAYIN

Seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şemsiyesi altına girenlerin oy peşinde koştuğunu belirten İdris Turgut, “Yüreği yeten kendi başına çıksın bakalım, yüzde kaç oy alacaklar onu görelim. Bu bozuk düzeni yeniden inşa etmeye geliyoruz. Vatandaşlarımız belediyelerde sorunlarına muhatap bulamıyorlar. İnsanlarımız inşaat ruhsatı alamıyorlar. Tüm bu sorunlara son vermek için geliyoruz" dedi.

“KARAATLI BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR”

Niğde siyasetinde gündemi belirleyen açıklamalarıyla dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir’e yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Niğde Belediyesinde Karaatlılar dışında neredeyse kimsenin çalışamadığına vurgu yapan İdris TURGUT, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in ayrımcılık yaptığına değindi. Niğde Belediyesinde personel olmanın Karaatlılı olmaktan geçtiğini ifade eden İdris Turgut, “Biz göreve geldiğimizde kasabasına, köyüne bakmadan, ayrım yapmadan liyakatine göre personel alacağız. Niğde Belediyesi kimsenin şahsi şirketi değil. Karaatlı Kasabasında 20 ile 50 yaş arasında işsiz kimse yok. Bu mu adalet ? İlhanlı’dan oy alacaksın, Karaatlılı kim varsa iş vereceksin ! Bu adaletsizliğe geçit vermeyeceğiz. Özdemir, Niğde’nin değil kasabasının belediye başkanı olmuş" dedi.

1 NİSAN’DA ARKALARINA BAKMADAN KAÇACAKLAR

31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerden sonra değişimi görenlerin 1 Nisan’da arkalarına bakmadan kaçacaklarını söyleyen İdris Turgut, “Vatandaşı kandırıp oylarını alanlar 1 Nisan’da arkalarına bakmadan kaçacaklar. Ben bütün halkımı tek tek gezdim. Niğde Belediye Yeniden Refah’a kavuşacak. Ben bundan yüzde yüz eminim.”

DAR GELİRLİLERE NİĞDE KART VERECEĞİZ

Seçildikten sonra ihtiyaç sahiplerinin adaletli şekilde belirlenip, aylık NİĞDE KART uygulaması ile destek verileceğini belirten İdris Turgut, “Asgari ücret alan insanlar, zekat alır hale getirildi zekat.. 17 bin lira maaş alacak. 8 bin lira kira verecek. Elektrik, su, doğalgaz ödeyecek. Bi de çocuk okutacak. Biz sosyal belediyecilik yapacağız. İhtiyaç sahiplerine seçimden seçime koli dağıtmayacağız. İhtiyaç sahipleri için NİĞDE KART vereceğiz. Aylık mutfak masrafları için 3 bin lira karta yükleyeceğiz. Alışverişini istediği yerden yapacak. Gösteriş yapmayacağız.”

İLHANLI MAHALLESİNİ OY DEPOSU GİBİ KULLANDILAR

Yaklaşan yerel seçimler öncesi vatandaş buluşmalarına hız veren Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, çalışmaların kapsamında İlhanlı Mahallesinde seçmenlere hitap etti. 
Yerel seçimlerin bir sonraki genel seçimlere de ışık tutacağına vurgu yapan İdris Turgut, "Niğde'de çalmadık kapı bırakmadık. Bütün esnafımızı ziyaret ettik. Sanayimizi, işinsanlarımızı, bürokratlarımızı, vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Niğde'nin tam fotoğrafını çektik. 
İlhanlı Mahallesinin özelliğini biliyorum. Ben de bu mahallede yetiştim. Niğdemiz İlhanlı Mahallesi büyüklüğündeyken ben bu sokaklarda büyüdüm. Sorunlarını da biliyorum, nasıl gelişeceğini de biliyorum, nasıl büyüyüceğini de biliyorum. 
Lordların, zengin mahallelerinin nasıl gelişip büyüdüğünü, bu mahallelerin atıl vaziyette kaldığını biliyorum. Seçim zamanı bu mahalleri oy deposu gibi kullandılar, icraate geldiğinde başka yerlere yatırımları yaptılar. Göreve geldimizde İlhanlı Mahallesinden işe başlayacağız."

GARİBAN DOSTU BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIZ

İdris Turgut, bu güne kadar imtiyazlı belediyecilik yapıldığındının vatandaşlarca da bilindiğini belirttiği konuşmasında, "Biz garibin ihtiyaç sahibinin zor durumda olan insanların yanında olarak belediyecilik yapacağız. Biz bunun için geliyoruz arkadaşlar."

RANTÇILARIN YANINDA BENİ GÖRÜRSENİZ OY VERMEYİN

"Eğer benim belediye başkanlığım döneminde bir elin beş parmağını geçmeyen rantçıların, yanında beni görürseniz bir daha bana oy vermeyin arkadaşlar. Teklif getirenler var. İmkan sağlayalım, diyenler var. Biz o şekilde kirli ilişkiler içinde yokuz arkadaşlar. Kimseye diyet borcumuz yok"

200 MİLYONLUK RANTIN HESABINI SORACAĞIZ

Mevcut belediye yönetiminin sayıştaş raporlarında 36 suç unsurunun bulunduğuna dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, "Sayıştay raporlarını ortaya koyduk. Tehdit de etseler broşürlerimizi de kesseler fark etmez. Peşkeş çekilen ihalelerin de raporları da var. İmar doslarının da belgeleri var. Bor yolunda 200 milyon lirayı bulan rant Sayıştaş raporlarında mevcut. Bu raporlar devletin resmi raporu. Bunun altına imza atanlar da bundan sorumlu. Üniversitenin karşısında imara açılan bölgede kanunen yüzde 45'inin belediyeye ayrılması gerekiyor. Sosyal donatı alanlarına ayrılması için ama yapmamışlar. Burada belediyeye yani vatandaşa ait alanı götürüp şahsa teslim etmişler. Buradan 200 milyon liralık rant oluşturmuşlar. Bu nasıl, şeffaf belediyecilik, adil belediyecilik ? Hepsi belgeli." dedi.

ORTA DİREK ÇÖKTÜ

51'i büyük 251 projenin tanıtımını geçtiğimiz günlerde yaptıklarına değinen İdris Turgut, öğrencilere yönelik de 'Niğde Kart' uygulamasını hayata geçireceklerini belirtti. Turgut, "Bu kartla her öğrencimize cebinde harçlık olmasını sağlayacağız. Orta direğin çöktüğü ülkemizde öğrencilerimize destek olarak ailelerin yükünü bir nebze azaltacağız." ifadelerini kullandı.

50 BİN KONUTLU YENİ İMAR ALANI AÇACAĞIZ

İdris Turgut, Güllüce'de 35 bin dönüm hazine arazisini belediye kazandıracaklarını, yapılan çevre yolu ile hem şehir trafiğini rahatlatacaklarını hem de uygun fiyatlı 50 bin konutlu yeni imar alanı açacaklarını söyledi. Turgut, "500 bin nufüslu şehrin planlarını hazırlıyoruz. Bu şehir büyüyecekse yeni imar alanları ile büyüyecek. 35 bin dönüm hazine arazisini belediyeye kazandırarak ucuz arsa tahsisi yapacağız. Belediyeye harcanan ruhsat parası bugün 300 bin civarında. Bu parayı harcamayacaksınız. Belediyeden aldığımız kararla ruhsat giderlerini düşüreceğiz. Sembolik rakama düşürdüğümüz ruhsat harcıyla birlikte arsayı da ucuza alıp konut sahibi yapacağız. Beton fiyatı yüksekse beton santralini de kurarız. Ucuz beton temin ederiz."

GENÇLERE 5 YIL BOYUNCA, BİN LİRAYA KİRALIK EV İMKANI SUNACAĞIZ

Yeni arsaların olmamasından kaynaklı konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaştığına değinen Turgut, gençlere durumlarını düzeltene kadar 5 yıl boyunca uygun fiyatlı kiralık daireler yapacaklarını belirtti. Turgut, "Bunun yanında 1+1 ve 2+1 ev projemiz var. Bu proje ile ihtiyaç sahibi gençlere bin liraya, bin 500 liraya kiraya vereceğiz. Belediye imkanları ile yaptığımız sosyal konutları gençlere tahsis edeceğiz. Satmayacağız. 5 yıl sonra yeni gençlere  yine kiraya vereceğiz." dedi.

10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ

Niğde’de ‘imalat sanayi sitesi’ kuracaklarını açıklayan İdris Turgut, en az 10 bin kişiye istihdam sağlayacakları projesini de anlattı. Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkanı İdris Turgut, 31 Mart’ta Niğde Belediye Başkanlığını kazandıklarında 10 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi. Turgut  “500 metrekare ile 2 bin metrekare büyüklüklerinde imalat sanayiine yönelik dükkanların olduğu bir sanayi sitesi kuracağız. Uygun fiyatlarla sanayici esnafımıza bu dükkanları satacağız. Her bir dükkanda ortalama 20 kişi istihdam edilse, 10 bin kişiye iş kapısı açacağız. Her bir ailenin 4 kişiden olduğu hesaplandığında 40 bin kişi için bir gelir kapısı oluşturacağız." dedi.

1 NİSAN'DA KİBİRLİ YÖNETİMİ YOK EDECEĞİZ

Ayın birinden itibaren, adaletten yoksun, kibirli, gururlu mevcut yönetiminin görevine son vermek istediklerini belirten Turgut, Genel merkez siyasetinin dışında yerel siyaset yapacaklarını söyledi. Turgut, "Hiç bir partinin genel başkanı Niğde'yi bilmez. Görmeyecek bile. Ancak Niğde'ye seçeceğiniz belediye başkanı Niğde'yi yönetebilir. Niğde'yi sizlerle yöneteceğiz" dedi.

SİZİ SİZLERLE YÖNETELİM

İlhanlı Mahallesinde vatandaşlarla buluşan İdris Turgut, belediye başkan adayları ve listelerinin Niğde dışından olmasını eleştirdi. Turgut, "Niğde'yi Niğdeliler yönetsin, Adıyamanlı adayla, Nevşehirli, Konyalı, Aksaraylı, Kayserili belediye meclis üyeleriyle, İl genel meclis üyeleriyle Niğde yönetilmez. Seçim kuruluna verdikleri liste bu. Niğde'yi Niğdelilerle yöneteceğiz" dedi.


Haber Kaynak : MURAT KARAKAYA

BAŞKAN ÖZDEMİR, YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINI AĞIRLADI

Şampiyon taraftarla buluşuyor

MEPAŞ Avantajlar Dünyası Projesini duyurdu

10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alacak

Teknopark, Niğde'nin teknoloji yolculuğuna yeni bir boyut kazandırıyor

Niğde’de ‘Merkezim Her Yerde’ projesi ile köy okullarında etkinlikler yapılıyor

ADANA'DAN SAĞILAN BALIKLAR NİĞDE'DE

Asansörü çalışmayan ve engelli rampası olmayan sağlık ocağı vatandaşı isyan ettirdi

Niğde’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Okuma yazma kursu büyük ilgi gördü

NESOB Başkanı Alim Yeşil, sorun ve taleplerini sıraladı

ENSTİTÜDE GPT EKİMLERİ BAŞLADI

802 terörist etkisiz hale getirildi

Gürer: “Simit 100 gram 15 TL, Ekmek 200 gram 8 TL”

Niğde'de araç sayısı 130 bin oldu

NÖHÜ YÖKAK Tarafından Akredite Edildi

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDULAR

NİĞDE İÇİN 'SARI KOD' UYARISI !

Niğde’de silahlı kavga: 1 yaralı

Niğde’de başhekim değişikliği

Öğrenciler “ Minik Eller, Büyük Hayaller” etkinliğinde buluştu

NÖHÜ'de Kariyer Günlükleri programı

YÜZLERCE SPORCU NİĞDE'DE YARIŞTI

MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

MEDAŞ YEREL SEÇİMLERİ VE BAYRAM MESAİSİNİ SORUNSUZ ATLATTI

"TEŞEKKÜRLER ESAT AMCA"

4. Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali başladı

5 ilde kapsamlı operasyon

Kuyuya düşen oğlağı AFAD kurtardı

Yükleniyor

Ulukışla’da trenden düşen makasçı ağır yaralandı

Ulukışla’da kaza,1 ağır yaralı

BOR’DA YAĞMUR VE KAR DUASI YAPILDI!

Bor’da bir esnaf Sinan Ateş için lokma dağıttı

Hayırsever Kardeşlerden Sağlık Sektörüne Destek

Kemerhisar’da GES Projesi Başladı

Tarihi Camiyi Üniversite Onaracak

Çiftçiye Sahte Gübre Darbesi!

Vali Koç, Köy Ziyaretlerinde Vatandaşları Dinledi

Altunhisar’ın Meraları Yeşillendi

Gebelik Okulu Biriminden bilgi desteği

İnmede erken müdahale hayati önem taşıyor

Sağlık müdürlüğünden influnza grip virüsü uyarısı

Bilgisayar başında oturanlar dikkat !

Bor Devlet Hastanesinde bulunan OCT cihazından 771 çekim

Bağımlılıkla Mücadele Konferansıyla Bilinçlendiler

HAYAT KURTARAN TEKNİĞİ BİLİYOR MUSUNUZ ?

Niğde'de ilk kez skolyoz ameliyatı yapıldı

Ürküten rapor ! Her yıl 234 bin kişi kanser oluyor !

Uyuz tehdidine karşı kritik uyarı !

BAŞKAN ÖZDEMİR, YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINI AĞIRLADI

MEPAŞ Avantajlar Dünyası Projesini duyurdu

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alacak

Teknopark, Niğde'nin teknoloji yolculuğuna yeni bir boyut kazandırıyor

Niğde’de ‘Merkezim Her Yerde’ projesi ile köy okullarında etkinlikler yapılıyor

ADANA'DAN SAĞILAN BALIKLAR NİĞDE'DE

Asansörü çalışmayan ve engelli rampası olmayan sağlık ocağı vatandaşı isyan ettirdi

Niğde’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Okuma yazma kursu büyük ilgi gördü

NESOB Başkanı Alim Yeşil, sorun ve taleplerini sıraladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.