"Meclisimizin Saygınlığı Milletin İradesidir"
CHP Niğde İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal, TBMM'nin 105. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Bayramı dolayısıyla, Meclisin zorlu şartlarda milletin iradesiyle kurulduğunu belirtti.
CHP Niğde İl Başkanı Kıvrakdal'dan 23 Nisan Vurgusu: "Meclisimizin Saygınlığı Milletin İradesidir"
CHP Niğde İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Meclisin zorlu koşullarda milletin iradesini yansıtarak kurulduğuna dikkat çekti. Kıvrakdal, "Dünyada pek az parlamentoya nasip olmuş bir biçimde, çok zor koşullarda halkın sandıktan çıkan iradesini yansıtarak 105 yıl önce açılan Meclisimiz, hem Kurtuluş Mücadelemizi yönetmiş, hem bağımsızlığımızı kazanmış, hem de Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur" ifadelerini kullandı.
Kıvrakdal, 105 yıllık tarihte demokrasiye yönelik müdahalelere de değinerek, CHP'nin kuruluşundan bu yana Cumhuriyeti, demokrasiyi ve ulusal egemenliği korumayı temel görev edindiğini vurguladı. "Partimiz demokrasimizi hedef alan her türlü eylemin karşısında kararlılıkta durmuş; kuruluş kongremiz olarak kabul ettiğimiz Sivas Kongresi’nden bu yana Cumhuriyeti, demokrasiyi ve ulusal egemenliği korumayı ve yaşatmayı en büyük görev ve sorumluluk olarak benimsemiştir," dedi.
TBMM'nin günümüzde yetki aşınması ve saygınlık kaybı yaşadığına dikkat çeken Kıvrakdal, "Türkiye Büyük Millet Meclisinin bugün geldiğimiz aşamada, yetkilerinin aşındırıldığı, saygınlığının zedelendiği açıktır. Parlamentomuzun saygınlığına halel getiren her bir adım, kuşkusuz milletimizin iradesini engellemektir. Parlamentomuzun kuruluşundaki saygınlığına yeniden kavuşması için kuvvetler ayrılığının gerçekten tesis edilebilmesini sağlamak durumundayız," şeklinde konuştu.
Kıvrakdal, Meclisin en önemli görevlerinden birinin 86 milyon vatandaşın temel hak ve özgürlüklerini geliştirmek, Cumhuriyetin niteliklerini korumak ve Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealine sahip çıkmak olduğunu belirtti.
Son olarak, 23 Nisan'ın çocuklara armağan edilmesinin anlamını vurgulayan Kıvrakdal, "Böylesi anlamlı bir günü çocuklarımıza armağan ederek, bugünü ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ olarak kutlamamızı sağlayan başta Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletten aldığı vekaletle Türkiye Büyük Millet Meclisinde 1. Dönem görev yapmış tüm milletvekillerini saygı ve rahmetle anıyorum," ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Dönemi Başladı
Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor
Niğde’de Yüksek Riskli Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi
Niğde’nin Gururu Ahmet Eskalen, Para Yüzmede Türkiye’yi Temsil Edecek
Niğde’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Desteği
Sedat Çağlar’dan 9. Kitap: “Mübadelenin İki Tarafı”
Kızıltan’dan Sürücülere Plaka Uyarısı
İnan: Türkiye Güçlü Liderlikle Yoluna Devam Ediyor
Ulukışla’lı Emir Güngör Okul Sporlarında Büyük Başarı Elde Etti
Yükleniyor


