Niğde'de Don Felaketi: Meyve Ağaçları Zarar Gördü
Niğde'de geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı ve ardından yaşanan ani don olayı, tarım alanlarında ciddi zarara yol açtı.
Özellikle meyve ağaçlarının çiçek açma ve meyveye durma aşamasında olduğu bu dönemde yaşanan don, elma, kayısı, kiraz gibi ürünlerde büyük hasara neden oldu.
Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, yaşanan don olayının özellikle meyve ağaçlarını olumsuz etkilediğini ve birçok bahçede ürün kaybı yaşandığını belirtti. Baş, "Niğde genelinde etkili olan kar yağışı ve sonrasındaki don olayı, meyve ağaçlarımızı ciddi şekilde etkiledi. Ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarına başlamıştır. Çiftçilerimizin zararlarını belirlemek ve gerekli destekleri planlamak üzere yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.
Özellikle gece saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altına düşmesi, çiçeklenme dönemindeki ağaçların zarar görmesine yol açtı. Bu durum, üreticileri tedirgin ederken, önümüzdeki hasat döneminde rekolte kaybı yaşanabileceği öngörülüyor. Baş, üreticilere bu dönemde dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, zirai don tehlikesine karşı koruyucu tedbirlerin alınması konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, tarım sigortasının önemine dikkat çekerek, üreticilere TARSİM sigortalarını yaptırmaları çağrısında bulundu.
Don olayının tarımsal üretim üzerinde yarattığı etkilerin net olarak ortaya çıkmasının birkaç hafta sürebileceğini belirten Baş, bölgedeki üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti.
Niğde, Türkiye'nin önemli meyve üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor. Yaşanan bu doğal afetin hem yerel ekonomi hem de ülke genelindeki meyve arzı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği ifade ediliyor
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Dönemi Başladı
Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor
Niğde’de Yüksek Riskli Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi
Niğde’nin Gururu Ahmet Eskalen, Para Yüzmede Türkiye’yi Temsil Edecek
Niğde’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Desteği
Sedat Çağlar’dan 9. Kitap: “Mübadelenin İki Tarafı”
Kızıltan’dan Sürücülere Plaka Uyarısı
İnan: Türkiye Güçlü Liderlikle Yoluna Devam Ediyor
Ulukışla’lı Emir Güngör Okul Sporlarında Büyük Başarı Elde Etti
Tarih 800 Yıllık Camide Yaşıyor
Milli Kayakçı Ebru Tuncer’den Niğde’ye Çifte Gurur
Aladağlar’da Kaçak Avcılığa Ağır Ceza
Niğde Halk Eğitimi Merkezi Erasmus+ Projesiyle Uluslararası Arenada
Niğde’de Kadınlara Ücretsiz Hukuki Destek Dönemi Başladı
Yükleniyor


