Niğde'nin kadın kovboy muhtarı iş başında

Niğde'de 'kovboy muhtar' olarak tanınan Tuğba Somkaya, Niğde Belediyesi'nin mahalle birleştirme kararının ardından büyüyen mahallesini atı ile dolaşarak mahalle sakinleri ile bir araya geliyor.

TARİH: 21.10.2024 10:03
Son Güncelleme: 21.10.2024 10:03
Niğde

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 5 erkek rakibine karşı kazandığı İnönü Mahallesi muhtarlığını başarıyla yapan ve adı kovboy muhtar olarak bilinen Tuğba Somkaya, Niğde merkezde bulunan Dere, Yenice ve İnönü Mahallelerinin birleşmesi ile Niğde'nin en kalabalık nüfusa sahip mahallelerinden birinin muhtarı oldu. Erkek adayların hepsini aldığı oylarla geride bırakan kovboy Muhtar Tuğba Somkaya birleşme kararının ardından daha büyük bir mahalle haline gelen İnönü Mahallesini atı ile dolaşıyor vatandaşın isteklerini soruyor.

Mahalle esnafıyla sohbet eden, hatırlarını soran, çocuklarla bir araya gelen İnönü Mahallesinin kovboy Muhtarı Tuğba Somkaya yaptığı açıklamasında mesleğini severek yaptığını söyleyerek; "31 Mart 2019 seçimlerinde 200 oy farkla İnönü Mahallesinin muhtarı seçildim. Niğde Belediye Meclisi'nin almış olduğu kararla Niğde'de bazı mahalleler birleşti. Benim bu şu anda muhtarlığını yaptığım mahallede de bu kararla 3 mahalle bir araya geldi. Kararın ardından Yenice ve Dere Mahallesi kapatılarak hepsi İnönü Mahallesi oldu ve mahallem 10 bin nüfusken 20 bin nüfusa çıktı, sınırlarımız büyüdü. Nüfusumuz arttı ve buna bağlı olarak işimiz artsa da yaşımız genç olduğu için mesleğimizi severek yapıyoruz. Daha çok insana hizmet ediyoruz. İnsanların ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sürekli bir aradayız zaten. Özellikle kadınlarla sık sık bir araya geliyoruz. Kovboy muhtar olduğum için atımla gezerek halkın yanında oluyorum isteklerini, şikayetlerini dinliyorum. Gerekli mercilere ulaştırıyorum ve taleplerin takipçisi oluyorum" dedi.

Zorlu rakiplerini geride bıraktı

31 Mart 2024 seçimlerinin daha zorlu olduğunu ve birleşme kararı alınan mahalle muhtarlarının da rakibi olduğunu anlatan Somkaya; “Karşımdaki iki rakibimden birisi birleşen Yenice Mahallesi ile Dere Mahallesi'nin muhtarıydı. Çok şükür bin oy farkla yeniden 3 mahallenin muhtarı olmuş oldum. Kimi zaman muhtarların devlete masraf olduğu ve gereksiz olduğu gibi bir algı var ama vatandaşı postacı evde bulamadığında tebligatı bize geliyor. Emniyet ekibi ev aramalarına giderken operasyon yaptığında kesinlikle bir muhtar muhtar yoksa bir muhtar azası olmak zorunda mahallenin refahı için biz bunlara da eşlik ediyoruz. Mahalle sakinlerinin farklı isteği oluyor. Bir hizmeti biri isterken öteki isteyemeyebiliyor ve biz mahallenin eksiğini, herkesin gönlünü edecek şekilde bildiğimiz için daha etkili oluyor ve hizmetlerin hızlanması konusunda da takipçi oluyoruz. .” diye konuştu.

“Muhtarlık gönül işidir.”

Mesleğini severek yaptığını söyleyen kovboy muhtar Somkaya; kadınlara da sosyal hayatın içinde olmaları yönünde tavsiyelerde bulunarak, "Ben mesleğimi gerçekten çok seviyorum, severek yapıyorum. Zaten muhtarlık gönül işidir, gönlünüzden gelecek, halkla iç içe olacaksınız onların yanına giderken muhtar gibi değil bir abla bir kardeş olarak gideceksiniz ki bu da bize güzel dönüşler olduğunu gösteriyor hep. Bir kadın kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmalı, ayakları üzerinde durmalı, kimseye muhtaç olmamalı. Patates işçisi olabilir, muhtar olabilir, temizliğe giden bir kadın olabilir. Helaliyle, namusuyla yapılan her iş güzeldir. O yüzden kadınlara azimle yollarına devam etmelerini öneriyorum" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri ise tekrar seçilen kovboy muhtar Tuğba Somkaya'dan memnun olduklarını dile getirerek uzun yıllar mahallelerinin muhtarı olmasını istediklerini söyledi.

Haber Kaynak : İHA

Başkan Özdemir’den Çat Kapı Ziyaret

Niğde'deki Akkaya Barajı'nda flamingo şöleni başladı

Okul Sporları Güreş Heyecanı Sona Erdi

Deprem Haftası’nda AFAD Gönüllülük Eğitimi

Altunhisar’da Yeni Su Kuyusu Devrede

Niğde’de Acil Servis Kapasitesi Güçlendi

Bozköy İmam Hatip Ortaokulu’nda Kur’an-ı Kerim Sınıfı Açıldı

Altunhisar’a Diş Röntgen Cihazı kazandırıldı

SGK Borçlarına Yeni Ödeme Kolaylığı

Niğde’de İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı Yapıldı

Niğde’de Dayanışma İçin Engelsiz İftar Sofrası Kuruldu

Dekan Öğrencilerle Buluştu

Niğde’de Bir Haftada 3 Bin 260 Sürücüye Ceza

Yeşilay’dan Vali Akmeşe’ye Anlamlı Ziyaret

Halk Eğitim’den Doğal Gazlı Kalorifer Ateşçiliği Kursu

Eğitimde Şiddete Karşı Sessiz Kalmayacağız

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’TEN HAKEM ADAYLARINA ANLAMLI ZİYARET

Hulus Özen, İstanbul’da Güllücelilerle İftar Sofrasında Buluştu

Satrançta Gençler İl Birincileri Belli Oldu

Niğde’de Budama Kursu Başlıyor

Hüdavend Hatun Lisesi’nde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

İstanbul’da Niğdeliler Büyük İftar Sofrasında Buluştu

Uzkurt’tan Çamardı ve Çiftlik’e Saha Ziyareti

Niğde OSB’de Sürdürülebilir Su Yönetimi İncelemesi

Ömer Kaan Ulusoy Türkiye İkincisi

Sanayi ve Protokol Niğde’de İftar Sofrasında Buluştu

Özen’den Karalar’a Destek Ziyareti

Altunhisar’da “Maarifin Kalbinde Ramazan” Programı Düzenlendi

Niğde’de SGK Borçlarına Yeni Düzenlemeler Esnafa Tanıtıldı

Küçükler Satranç İl Birinciliği Tamamlandı

Yükleniyor

Altunhisar’da Yeni Su Kuyusu Devrede

Çukurkuyu Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi

Bor’da Üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

“Çamardı Dondurma” Marka Hakkı İlçeye Geçti

Bor’da Resmi Embriyo Transferi Başarıyla Uygulandı

Bor’lu Kursiyerler Üretimi Yerinde İnceledi

Çamardı’da Bereket Yağışları İçin Şükür Kurbanı Kesildi

Bor Şoförler Odası’nda Cengiz Güven Tazeledi

AK Parti Bor İlçe Teşkilatı, Birlik ve Beraberlik Mesajıyla Toplandı

Altunhisar’da Çocuklar Sihirbaz Eva ile Eğlenceli Bir Gün Geçirdi

Niğde’de Acil Servis Kapasitesi Güçlendi

Sağlıkta Kaliteyi Artıracak Protokol İmzalandı

Niğde’den Bademdere’ye Mobil Sağlık Desteği

Niğde Hastanesi’ne 4 Yeni Artroskopi Cihazı

Niğde’de İlk Kritik Bakım ve Mekanik Ventilasyon Kursu Düzenlendi

Mobil Sağlık Ekibi Kayırlı Köyünde Vatandaşlarla Buluştu

Ramazan Öncesi Marketler Mercek Altında

Kayırlı Köyünde Mobil Sağlık Hizmeti

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 Akademisyen Doçent Oldu

Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor

Başkan Özdemir’den Çat Kapı Ziyaret

Deprem Haftası’nda AFAD Gönüllülük Eğitimi

Dekan Öğrencilerle Buluştu

Niğde’de Bir Haftada 3 Bin 260 Sürücüye Ceza

Yeşilay’dan Vali Akmeşe’ye Anlamlı Ziyaret

Hulus Özen, İstanbul’da Güllücelilerle İftar Sofrasında Buluştu

Niğde’de Budama Kursu Başlıyor

İstanbul’da Niğdeliler Büyük İftar Sofrasında Buluştu

Uzkurt’tan Çamardı ve Çiftlik’e Saha Ziyareti

Özen’den Karalar’a Destek Ziyareti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.