Ramazan sofralarının vazgeçilmezi, Niğde'nin tescilli lezzeti: Tahinli pide
Niğde'ye özgü coğrafi işaretli lezzetlerden 'Niğde tahinlisi' iftar ve sahur sofralarında yoğun ilgi görüyor.
Ramazan ayıyla birlikte Niğde'deki fırınlarda tahinli pide mesaisi başladı. 2020'de tescillenen 'Niğde tahinlisi' lezzeti, sağlıklı olması ve tok tutma özelliği ile kentte sahur sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Babasından öğrendiği mesleği sürdüren Murat Yenel, özenle hazırlanan tahinli pidenin tokluk hissi ve susatmayan bir yapıya sahip olduğunu söyledi.
Bayatlama süresi uzun olan pide için Türkiye'nin birçok ilinden sipariş aldıklarını anlatan Yenel, "Çok şükür bu mesleğe mensubum ve severek yapıyorum. Babamdan almış olduğum mesleğe babamla birlikte devam ediyorum. Tahini pide sahurda olmazsa olmazdır. Çay ve hoşafla çok güzel oluyor, tok tutuyor. Diğer illerde de yapılıyor ama bu kadar güzel olmuyor. Niğde'ye özgü coğrafi işaretli bir lezzet bu. Ramazan'da insanlar çalışıyor, susuyor, acıkıyorlar ama sahurda tahinli pide ile çay, hoşafı beraber tüketilirse iftara kadar acıkmıyorsunuz. Fiyatlar işletmelere göre değişiyor benim işletmemde 500 gram tahinli pide 100 lira. 24 saat hizmet veriyoruz" dedi.

Esmer un, şeker, maya, su ve bolca kullanılan tahin karışımından elde edilen hamurun belli dinlenme aşamalarından sonra 10 dakika fırında pişirilmesiyle hazırlanan tahinli pide, diğer illerden de yoğun talep görüyor. Tahinli pidenin bayatlama süresinin uzun olması nedeniyle il dışından da yoğun talep gördüğünü söyleyen Yenel, "Türkiye sınırları içerisinde her yere kargo ile gönderiyoruz. Nasıl ki Adana kebap, Adana'ya özgü bir lezzet ise, tahinli pide de, Niğde'ye özgü bir lezzettir" diye konuştu. Yarım asırdır tahinli pide üreten Ali Rıza Yenel ise "Ben, oğlum ve onun oğlu hep birlikte çalışıyoruz. Niğde haricinde illerde de üretiliyor ama en fazla üretilen yer Niğde. Tahinli pideyi açıyoruz, sarıyoruz, dinlendiriyoruz ve son aşama olarak fırına veriyoruz. Ramazan ayında çok talep görüyor. Tok tutuyor ve herkes yapmadığı için de yoğun talep görüyor" şeklinde konuştu.

Niğde'de çevreci ulaşım dönemi başladı
Niğde Esnafına TAPDK Uyarısı: 31 Mart Son Gün
Bayram Öncesi Araç Bakımı Hayati Önemde
NİĞDEF’ten 160 Yetim Çocuğa İftar Programı
Bayram Tedbirleri Görüşüldü
Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Niğde’de Gençler İslam İlmihali Bilgilerini Yarıştıracak
Niğdeli Kardiyoloğa “Yılın Doktoru” Ödülü
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Yükleniyor


